Het instituut

WELKOM BIJ ANRÉ INSTITUUT VOOR BEWUSTZIJN

Een modern en mobiel instituut, wat inhoud dat er gewerkt wordt op diverse locaties. De overhead is klein en de organisatie structuur kent korte lijntjes. Verder is AN een transparant instituut waarbinnen alles draait om bewustwording.

Het fundament van ANRÉ ligt in het leven van je eigen leven.

Filosofie

Leef je eigen leven, is de filosofie achter het instituut AN. Om je eigen leven te leiden is bewustzijn van gedachte patronen, overtuigingen en gedragingen een must. Het gaat hierbij niet over goed of fout, het gaat erom of het leven wordt geleefd met bewust gekozen patronen, overtuigen en gedragingen. Kenmerkend is dat iemand die zijn eigen leef leid, in zijn kracht staat, zijn passie leeft, een inspiratie is voor zijn omgeving, gezonder, blijer, gelukkiger en vooral het leven ten volle aan gaat.

Missie

De eigenheid van elk individu uitnodigen om te ontwikkelen, bewust te worden van de innerlijke krachten en deze richting te geven in deze tijd en realiteit.

Het instituut

Het ANRÉ Instituut is opgericht op 1 oktober 2006, om op professionele wijze vorm te geven aan de overdracht van kennis die het bewustzijn stimuleert. Het bedrijf is door de jaren heen uitgegroeid van praktijk tot instituut, waarbinnen het bewustzijn centraal staat.

Het ANRÉ Instituut gaat verder waar andere stoppen. Bewustzijn is een levensweg, iets wat continu door gaat en waarbij je telkens weer opnieuw interesse krijgt in jezelf en hoe dit binnen je eigen systeem werkt.

Het ANRÉ Instituut staat voor een langdurige begeleiding en ondersteuning in het bewustzijnstraject. Er zijn veel mogelijkheden om het bewustzijnstraject aan te gaan, van individuele consulten tot een langdurige opleiding tot zelf-coach. De holistische benadering op mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel gebied, maken het ANRÉ Instituut uniek.

Het aangaan van de diepere patronen binnen jezelf, gaat niet altijd eenvoudig. De gehechtheden aan oude patronen kunnen groot zijn en je gevangen houden waardoor er in kringetjes wordt gelopen. Ik ben dan ook voorstander van langere trajecten waarbinnen je jezelf echt aan gaat.
De methode die hiervoor gebruikt wordt binnen het ANRÉ Instituut is de Power-Steering Methode. Een methodiek die het bewustzijn stimuleert en verder gaat waar andere stoppen. Een effectieve methodiek die daadwerkelijk leid tot gedragsverandering.

Als je echt met jezelf aan de slag wil, dan ben je bij het ANRÉ Instituut aan het juiste adres. Vraag geheel vrijblijvend een gratis kennismaking/advies consult aan.

Ervaringen:

Wie is André

André Terink helpt mensen en organisaties om de diepste potentie naar boven te halen. Als je André ontmoet dan weet hij je altijd te prikkelen om op een andere wijze de dingen te benaderen. Hij weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen, maar ook duidelijke handvatten te geven hoe je hiermee om te kunnen gaan.

Zoals André dat zegt, ziet hij de energieën weg stromen, dit is gekoppeld aan mind-sets, overtuigingen of gedragingen die ervoor zorgen dat iemand van zijn potentie af beweegt.

André is een man met veel levenservaring, waarbij hij elke ervaring probeert te doorgronden om zo de potentie van de ervaring als een kwaliteit mee te nemen in zijn leven.

André denkt anders, doet anders en dat is nu net zijn kracht. Hij benaderd de wereld op een andere wijze, waardoor een ieder die met hem in aanraking komt, aan het denken wordt gezet. Het gaat André niet om gelijk te hebben, maar het gaat hem erom dat de dingen van alle kanten worden bekeken. Waardoor inzichten en mogelijkheden zichtbaar worden, om vervolgens een bewuste keuze te kunnen maken voor dat wat het beste bij iemand past.

Een bekende metafoor van André is het volgende:

Een kubus heeft verschillende vlakken, elk vlak heeft zijn eigen kleur. Als de kubus benaderd wordt vanaf het rode vlak, dan ziet iemand alleen het rode. Iemand anders die van een andere kant komt benadert de kubus vanaf de blauwe kant en ziet alleen het blauwe. Wie heeft er dan gelijk??? Niemand heeft gelijk en toch heeft iedereen gelijk. Het gaat dan ook niet om het gelijk, het gaat erom hoe je iets benaderd vanaf welke kant. Belangrijk is dan waar vandaan er wordt gekeken en waaruit iets wordt benaderd. Door deze ervaringen te delen met elkaar, ontstaat er een verruimde blik t.a.v. de complete kubus. Waarna er een bewustere keuze gemaakt kan worden van welke kant je de kubus wil benaderen, niet omdat de andere er niet zijn of beter of slechter zijn, nee omdat je er voor kiest dat deze benadering nu even het beste bij je past. 

In dit metafoor, ontstaat er geen strijd of macht, wel ontstaat er een uitwisseling op gelijkwaardigheid, wat elkaars horizon doet verbreden. Dit schept begrip over en weer.

Door de filosofische, onvoorwaardelijke en transparante benadering stimuleert André je om out off the box te denken.

Hij is een inspirerende man die je weet te raken, te motiveren en in beweging te krijgen om het beste uit jezelf te halen.

Even voorstellen

Hallo, mijn naam is André en oprichter van AN Instituut voor bewustzijn.

Mijn passie voor het overdragen van kennis heb ik te danken aan mijn karate leraar, Sensei Lumalessil. Op mijn tiende ben ik begonnen met trainen in zijn Dojo (school). Na een aantal jaren training werd ik door hem voor groepjes van nieuwe leerlingen gezet. Waaraan ik dan de beginselen van karate mocht overbrengen. Hier is mijn passie voor kennisoverdracht begonnen.

Vanaf mijn geboorte ben ik bewust dat alles energie is en kan in de energetische realiteit kijken.

Een gave zouden vele zeggen, voor mij is het gewoon en kan me niet voorstellen dat andere dit niet waarnemen. Sterker nog ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn/haar zintuigen kan trainen, waardoor het heldere waarnemend vermogen beschikbaar komt.

Alles is energie, in welke vorm het ook waargenomen wordt. Doordat ik energieën kan waarnemen en kan sturen of begeleiden, bleek al snel dat mensen zich beter voelde nadat ik in hun omgeving was geweest. Op jonge leeftijd (ongeveer 13 jr.), begon ik met het energetisch behandelen van mensen. Dit hield in, dat ik de energieën die ik niet zag stromen weer in beweging zette, als dit mogelijk was. Het resultaat was vaak verbluffend positief.

Op ongeveer mijn vijftiende starte ik met het geven van geometrie sessies (mensen leggen dan voorwerpen of foto’s op een tafeltje. Waarna ik deze pakte en iets vertelde over de persoon of de energie die zich aandiende). Dit was een leuke ervaring waarin ik veel heb geleerd, in het “lezen” en vertalen van de energieën die zich aandiende.

Rond mijn twintigste gaf ik mijn eerste workshop aan professionele energetische therapeuten. Wat mij verbaasde, was dat deze professionals nog zoveel van mij konden leren. Ik had nooit een training gevolgd was volledig autodidactisch. Dit zorgde ervoor dat ik diverse workshops heb gegeven.

Zoals iedereen heb ik ook mijn ervaringsweg, die niet altijd soepeltjes is verlopen.

Wat ik ben gaan zien is dat je met het in beweging brengen van energie, dingen in banen kan leiden en richting kan geven. Daarbij viel me op, dat het bij mij maar ook bij anderen, telkens weer terug viel in een oud patroon of gedraging. Dit was niet altijd het geval, maar in veel gevallen wel.

Er is meer nodig dan alleen energetische sturing en begeleiding, om jezelf en anderen af te laten stemmen met wie ze werkelijk zijn.

Bewustwording, persoonlijke ontwikkeling mindfullness of welke benaming je er ook maar aan wilt geven, is belangrijk. Net als het doorgronden van emoties.

Na diverse beroepen, waaronder verslavingszorg, ben ik uiteindelijk, acht jaar werkzaam geweest in de psychiatrische zorg (zib/fpa), hier ben ik gaan zien dat verwerking veel meer om het lijf heeft dan alleen maar het herkennen, erkennen en accepteren.

Tevens ging ik de meerwaarde van de diepere zintuigen begrijpen en wat emoties werkelijk doen.

In karate, heb ik nu meer dan 30 jaar ervaring, 15 jaar een eigen dojo gehad, leerlingen op top niveau getraind, internationale trainingen verzorgd, bestuursfuncties bekleed en internationaal als hoofd scheidsrechter gefunctioneerd. Deze ervaringen hebben me inzichten op het fysieke, mentaal, emotioneel en spiritueel level gegeven.

Vanaf mijn tiende ben ik gestart met mediteren. Als kind vond ik dat dit bij het karate hoorde en ik ging dan ook op bed zitten en trainde mezelf in het niet denken. Veel later bleek, dat het nergens aan denken tijdens een meditatie, niet vanzelfsprekend is en maar voor weinig mediterende monniken is weggelegd. Voor mij was het na een aantal jaren oefenen vanzelf sprekend om te gaan zitten en nergens aan te denken. Dit was ook het moment dat er veel oude kennis weer beschikbaar kwam.

Al deze ervaringen, zowel positief als negatief hebben ervoor gezorgd dat ik ervan overtuigd ben dat het geluk van de mens een samenspel is van de binnen en buitenwereld. Waarbij de binnenwereld, de basis vormt van het bestaan, waarna de buitenwereld een weerspiegeling is van wie je werkelijk bent.

Om de binnenwereld echt als basis van je bestaan te nemen is zelfbewustzijn nodig. Alleen bewustzijn zorgt voor healing. Binnen dit bewustzijn komen het fysieke, mentale, emotionele en energetische samen.

Als mens wordt ons niet geleerd om te denken, maar hoe we moeten denken. Of we dit nu willen of niet, door onze omgeving, cultuur en opvoeding worden we van kinds af aan, geprogrammeerd hoe er gedacht dient te worden. Hoe denken van nature werkt wordt zelden onderwezen.

Fysiek worden we getraind, gezond te eten en in beweging te blijven. Op scholen wordt geen aandacht besteed aan het leren waarnemen van de signalen die het lichaam afgeeft, die de fysieke behoeften aangeven.

Emotionaliteit is waarop mensen met elkaar verbinden…. een verbinding die rechtstreeks van jezelf afleid en op de buitenkant gericht is. Ook het omgaan met emoties en wat ze eigenlijk doen en waarvoor we ze hebben wordt niet onderwezen.

Het energetische, de basis van alles wat bestaat…. tenslotte is alles energie. Wordt zelden tot niet geaccepteerd, laat staan dat deze op scholen getraind en onderwezen wordt.  Toch reageert iedereen primair uit zijn/haar onderbuik gevoel, iets wat een pure energetische reactie is. Alleen begrijpen we rationeel vaak niet waarom, wat ervoor zorgt dat we het ratio inzetten om het onderbuikgevoel “goed” te rationaliseren.

Ik heb geconcludeerd, dat als we niet leren om naar ons fysieke systeem te luisteren, we niet leren om te gaan met emoties en wat deze ons werkelijk vertellen, dat de meeste gedachte structuren zijn opgedrongen en niet bewust door onszelf gekozen zijn, en dat de basis van ons bestaan het energetische niet openlijk ervaren en besproken kan worden….. er letterlijk geen ruimte is voor wie we werkelijk zijn. 

Daar ik een passie heb voor het overdragen van kennis, heb ik dit instituut opgezet. Waarin en als de tijd daar is ook andere, kennis kunnen overdragen.

Alles wat aangeboden wordt binnen het ANDÔRÉ Instituut, draait om bewustwording van jezelf. Waarbij de door mij ontwikkelde training, Power-Steering (energie sturing), de mogelijkheid voor iedereen bied om zijn/haar ware zelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Besef dat bewustwording een weg is die jezelf moet wandelen, dat iemand je alleen kan begeleiden, stimuleren en ondersteunen in dit proces, wat in werkelijkheid een way of life is.

Ervaringen:
Ervaringen met André Terink als leraar van de Power-Steering methode.

De benadering van André is bij elke cursist verschillend. Hij weet/ziet waar zijn cursisten nu zijn en waar ze in potentie naartoe kunnen groeien. Zijn betrokkenheid en het geduld, maakt dat iedereen zich thuis voelt in de trainingen. Door de scherpte, oordeelloosheid en het aanreiken van nieuwe inzichten ga je anders denken en dat maak je nieuwsgierig naar de volgende verdieping binnen jezelf hoe confronterend de thema’s soms ook kunnen zijn.

Ineke Bron

‘De power-steering trainingen van André hebben mij tot nu toe heel veel inzicht gebracht. Sinds ik de trainingen volg is er veel veranderd in mijn leven in positieve zin, met name in hoe ik mijzelf en mijn omgeving beleef. Ik ben me meer bewust van hoe ik in elkaar zit en wat voor patronen en kwaliteiten ik heb en kan dit ook veel beter signaleren bij andere mensen. André weet feilloos wat je op dat moment nodig hebt om je te ondersteunen in je proces. In een omgeving waarbij oordeelloosheid, respect en humor centraal staan is het heel fijn om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn, ookal is het vaak behoorlijk intensief en confronterend. De trainingen zijn uniek, diepgaand, veelzijdig en een echte aanrader voor mensen die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.’

Ellen Kuijer

Ik heb de volledige Bewustzijnstraining, volgens de Power-Steering methode, gevolgd. Een opleiding onder leiding van André volgen is vernieuwend en allesomvattend, waarbij ik flink uitgedaagd werd om écht voor mezelf te gaan staan. Vanaf dag één stond oordeelloosheid centraal. Zonder oordeel leren kijken naar mezelf en anderen. Nu, na de opleiding merk ik eigenlijk nog sterker hoe wezenlijk deze opleiding mij dichter bij mezelf heeft gebracht. Ook het contact maken met je eigen kern heb ik als een fundamentele verandering ervaren.

Jeaneth de Witte-Smit

Ik ben heel blij dat ik André en de Power-Steering heb leren kennen 3 jaar geleden.. en niet te vergeten de groepsconsulten die me extra ondersteunen in mijn proces om steeds meer bij mezelf te komen. Mezelf leren observeren, waarom ik dingen doe.. (patroontjes, gewoontes, mindsets enz..) dat ik me helemaal niet angstig onzeker of minder hoef te voelen dan iemand die veel gestudeerd heeft of waar ik tegenop keek! Ik weet nu dat ik er ook mag zijn en dat ik ook mag zeggen en uitspreken wat ik denk en voel, waar het echt om gaat, ik leer beter met m’n emoties om te gaan!! Heb nu handvatten om problemen niet te groot te maken en niet op mezelf te betrekken! Ik ben nu aan het LEVEN i.p.v. overleven.. zonder antidepressiva en dat bevalt me zeer goed! Door de rust in m’n hoofd is mijn leven steeds waardevoller en ben ik veel krachtiger en bewuster in de keuzes in mijn leven!! En dichter bij m’n eigenheid!! En onvoorwaardelijkheid en kwaliteiten!! (Het is nu ook weer niet dat ik perfect ben hoor haha ben nog lang niet klaar met deze mooie bewustwordingsmethode)

Ria Conen